mormon.org Україна
Наші люди
Наші цінності
Наші віровчення
Відвідайте нас
.

Привіт, мене звуть Paora

  • Paora Winitana
  • Paora Winitana
  • Paora Winitana
  • Paora Winitana
  • Paora Winitana
  • Paora Winitana
  • Paora Winitana
  • Paora Winitana

Про себе

Я виріс у містечку на східному узбережжі Нової Зеландії. Як сім’я, підростаючи, ми не мали багато усього, тому ми вчилися цінувати маленькі речі, такі як: любов у сім’ї, важку роботу та повагу, отримувати якомога більше з того, що маєш, та кожного дня насолоджуватися життям. Я почав грати у баскетбол завдяки моїм друзям, і спочатку я був найгіршим гравцем. Вони запрошували мене до церковних молодіжних заходів, які проводилися протягом тижня, і ось так все почалося для мене. Наша маленька місцева каплиця—це те місце, де я не тільки навчився, як займатися спортом, але й закохався у баскетбол. Після 2-річного служіння на місії я одружився на моїй шкільній коханій подрузі у храмі в Новій Зеландії, і тепер у нас троє гарних хлопчиків. Баскетбол—є великою частиною мого життя, але це не те, ким я є, а те, що я роблю. Моя сім’я—моя найбільша цінність і моя найвища відповідальність, я люблю їх понад усе!

Чому я мормон

Пам’ятаю, як мама змалку вчила нас, як karakia (молитися) і хоча вона не була мормонкою, вона дійсно вірила, що це допомагало. Вона розповідала мені та моїм братам і сестрам про aroha (любов) і пояснювала важливість поваги одне до одного, до людей похилого віку і допомоги одне одному, особливо нужденним. Моя мати вчила мене бути чесним та дотримуватися слова. Дуже яскраво пам’ятаю, як мама змусила моїх братів та мене пообіцяти їй завжди ставитися до жінок з любов’ю та повагою, пам’ятаю сильне відчуття духа, коли мама вчила нас, і пам’ятаю, як давав те обіцяння. Я—мормон через мамині вчення. Я такий вдячний за сильну основу, що дала мені мати. Вона навчила мене про мого Спасителя Ісуса Христа через свій приклад, вона була нашими “живими Писаннями”, а коли мене і мого брата навчали євангелії місіонери, для нас було дуже легко зрозуміти, тому що ми знали ці вчення, ми знали ті відчуття духа і через щиру молитву я знав, що то була істина. Я—мормон, тому що для мене це значить ставити на перше місце свою сім’ю, а потреби інших вище за свої. Я далекий від ідеалу й іноді роблю більше помилок, ніж чогось іншого, але я люблю бути мормоном, тому що це допомагає мені бути кращим чоловіком та батьком, кращим членом команди, кращим другом, і, сподіваюся, кращою людиною. Я—мормон через свої особисті стосунки з моїм Спасителем. Я знаю, що Він живе і що любить мене і я навічно вдячний за Його спокутну жертву. Він—мій Бог і мій Цар, той єдиний, кому я поклоняюся, іноді мені важко висловити словами мою вдячність та подяку за все те, що Він зробив для мене, я люблю Його.

Особисті історії

Як Святий Дух вам допомагав?

Святий Дух допоміг мені у прийнятті всіх важливих рішень у моєму житті. Від членства у Церкві до служіння на місії, від вибору на кому одружитися до покупки нашого першого дому, до появи дітей. Я вдячний за його постійне напарництво та провід. Я розпізнаю Його шепіт і кожного разу, коли я наважувався слідувати за Його спонуканнями, у кінці отримував почуття надійності та щастя.

Як я живу згідно з моєю вірою

Я проявляю свою віру у всьому, що роблю. Від щоденної молитви до особистого вивчення Писань. Моя дружина, я та мої сини намагаємося починати кожен день з того, що ми називаємо “ППМ”, що значить Писання—пісня—молитва. Ми намагаємося і робимо це у вітальні, але іноді—під час сніданку, у машині по дорозі до школи, іноді у нас не вистачає часу і ми робимо це перед сном. Це мала та проста річ, яку ми робимо, щоб жити за вірою. Як професійний спортсмен, я показую свою віру у грі, у тому, як я говорю, як тренуюся, як граю. Я живу за своєю вірою, коли не граю в неділі, і багато хто не розуміє цього і звинувачує мою релігію і питає, чому Церква вимагає такої жертви від мене? Моя відповідь, що це особистий вибір, особиста обіцянка, яку я дав Богу після служіння на місії. Це мій спосіб сказати “дякую” моєму Богу і виявити мою любов за все, що Він зробив для мене. Це ще один спосіб того, як я обираю шлях жити за своєю вірою.