mormon.org Україна
Наші люди
Наші цінності
Наші віровчення
Відвідайте нас
.

Що це за Слово мудрості, про яке говорять мормони?

Офіційна відповідь

Наше тіло є храмом, даром від Бога. Щоб допомогти утримувати наші тіла та наш розум здоровими і сильними, Бог у 1833 р. дав Джозефу Сміту закон здоров’я. Цей закон відомий як Слово мудрості (див. Учення і Завіти 89:1–21).

Окрім того, щоб наголосити на користі від правильного харчування та фізичного і духовного здоров’я, Бог висловився проти використання:

  • Тютюну.
  • Алкоголю.
  • Кави і чаю.
  • Наркотиків.

Бог обіцяє великі фізичні і духовні благословення тим, хто дотримується Слова мудрості. Сьогодні наукова спільнота пропагує деякі з цих принципів, які люблячий Бог дав Джозефу Сміту близько двох століть тому.

  • Слово мудрості—це заповідь, дана Богом через Джозефа Сміта, яка навчає нас поважати наші тіла. Більш відома частина Слова мудрості забороняє нам вживати заборонені наркотики, тютюн, алкоголь, чай і каву, але Слово мудрості також навчає нас, що ми маємо їсти багато фруктів, овочів і зернових, щоб наші тіла були здоровими, і якщо ми будемо виконувати цю заповідь, ми будемо благословенні фізичною витривалістю та здоров’ям розуму. Показати більше

  • На мою думку, Слово мудрості є одним із найпрекрасніших прикладів сучасного одкровення. У ньому Господь говорить: “Внаслідок зла та злих замірів, які існують і будуть існувати в серцях змовників у останні дні, Я попередив вас і застеріг вас, давши вам це слово мудрості через одкровення— Кожна трава у свою пору, і кожний фрукт у свою пору; усе це має використовуватися із розсудливістю і дякуванням. Так, також м’ясо тварин і птахів повітряних Я, Господь, призначив для вживання людиною з дякуванням; проте його треба вживати помірно; І мені приємно, щоб воно не вживалося, окрім як під час зими або холоду, або голоду. Усі крупи призначено для вживання людиною та тваринами, щоб бути опорою життя, не тільки для людини, але й для тварин польових, і птахів небесних, і всіх диких тварин, що бігають або повзають по землі; І їх Бог створив для вживання людиною тільки коли не вистачає їжі та коли настає голод”. УЗ 89:4, УЗ 89:11–15. Показати більше

  • Це просто дуже хороша порада, щоб мати міцне здоров’я. Показати більше

  • Показати більше

  • Наше тіло---це дар від Бога. Щоб утримувати наше тіло і розум здоровими і сильними, Бог відкрив закон здоровʼя Джозефу Сміту у 1833 році. Цей закон відомий як Слово мудрості і його можна знайти в Ученні і Завітах 89:1--21. У цьому розділі говориться і наголошується на правильному харчуванні, фізичному і духовному здоровʼї. Також Бог говорить про заборону використання алкоголю, кави, чаю та незаконних наркотиків. Господь обіцяє великі фізичні і духовні благословення тим, хто дотримується Слова мудрості. Сьогодні громада науковців підтримує такі ж принципи, які наш Небесний Батько дав нам близько двох століть тому. Показати більше

  • Слово мудрості–це одкровення від Бога, яке вказує нам, як вести здоровий спосіб життя. Простіше кажучи, послушність цим настановам зобов’язує нас утримуватися від вживання тютюну, протизаконних наркотиків, алкоголю, чаю та кави. Показати більше

  • Як лікар, який спеціалізується на харчуванні та діабеті, я вірю, що це мій обов’язок свідчити від всього свого серця і розуму, що Слово мудрості---це заповідь, що була дана Богом Джозефу Сміту, пророку відновлення. Багато хто скаже: “Це гарна порада для здорового життя”, але я кажу: “Ні! Це більше ніж порада: це чисте одкровення з небес!! Це чисте знання від Бога, протягом того часу (19 століття), коли людське знання було настільки обмеженим, що ніхто ніколи не міг уявити, що, наприклад, надмірне споживання м’яса тварин замість овочевих білків (таких як, наприклад, в бобових) і вживання тютюну можуть призвести (а також деякі інші причини) до 2/3 хронічних патологій і навіть смерті по всьому світу!!! Такі як серцево-судинні захворювання і рак!!! І саме в цьому, працюючи лікарем уже 27 років, я можу бачити божественність цієї заповіді, отриманої через пророка Джозефа Сміта, і бачити, як змінюються життя тих людей, які приходять отримати медичну пораду, і надати їм допомогу, основану на інтегрованому знанні, що я отримала; я відчуваю радість кожного разу, коли пацієнт, покращивши своє життя, відвертається від ожиріння, діабету, чи дисліпідемії, і стає людиною, сповненою життя, здоровою і щасливою. Показати більше

Без результатів