mormon.org Україна
Наші люди
Наші цінності
Наші віровчення
Відвідайте нас
.

Як воно—бути мормоном?

Офіційна відповідь

Одна із найбільш важливих причин перебування тут, на землі,—це “мати радість” (2 Нефій 2:25). Особиста молитва, вивчення Писань і відвідування церкви допомагає нам краще зрозуміти, що найкращий спосіб знайти радість і щастя у цьому світі—це дізнаватися про план щастя нашого Небесного Батька, про євангелію Ісуса Христа і намагатися дотримуватися “закону” Бога (Приповісті 29:18).

Сім’ї є невід’ємною частиною Божого плану, і те, як ми живемо, зосереджено на наших сім’ях. Ми бажаємо ділитися щастям, яким насолоджуємося, з усіма, з ким можемо, через служіння, місіонерську роботу і внесок до суспільства.

  • Як члени Церкви, люди активно прямують до свого духовного зростання та розуміння шляхом особистого та спільного вивчення. У поєднанні з молитовним розмірковуванням над вічною природою людини та її взаєминами з Богом, ці набуті знання несуть мир та надають сенс для весни, літа, осені та зими життя. Це спільна віра, де немає неоплачуваного духовенства, і тому посади служіння та провідництва заповнюються добровольцями. Ця залежність один від одного створює динамічну громаду, де задовольняються потреби окремих людей. Життя за вченням та заповідями у мормонській вірі робить людину не такою, як всі, оскільки утримання від вживання алкоголю, стимуляторів та звичок, які вважаються нормою у суспільстві, є викликом і це може бути особисто і соціально складним завданням. Однак якщо будь-хто щиро дотримується цих принципів та смиренно поважає вибір інших, глибоко відчуває належну рівновагу. Членів Церкви заохочують жити за своїми стандартами згідно з “духом закону”, а не “букви”. Сім’ї, які розглядаються як вічні по своїй природі, з різних причин складаються з неодружених людей, вдів та вдівців, одиноких батьків, партнерів, у яких вже є досить дорослі діти, і молодих сімей, які тільки-но починають своє подружнє життя. Кожного високо цінують і за кожним уважно спостерігають загальне провідництво та допоміжні організації. Показати більше

  • Це величезне зобов’язання—багато часу та багато важкої праці. Але це також джерело найважливіших благословень, доступних для нас. Показати більше

  • Бути мормоном—це бути частиною підтримуючої, люблячої, талановитої групи людей, які об’єднані у спільній меті—допомогти одне одному стати краще! Маючи основу, побудовану на вірі в Христа, ми живемо у світі, але нам слід намагатися бути не надто ВІД світу. Церква є лише організацією, яка щодня прагне допомогти нам покращити наш характер та наші життя. Часто я дивуюся тому факту, що будь-де у світі існує ціла спільнота людей, які не тільки допоможуть у часи скрути, але будуть раді просто допомогти. Моя спільнота у Стенфордській бізнес-школі велика. Я—член організації “Young Presidents (Молоді президенти)”, що має членів по всьому світі. Але ці чудові спільноти не можуть зрівнятися з тією любов’ю та підтримкою, що я відчуваю від інших членів Церкви. Я не вірю, що є схожа організація на землі, і, без сумніву, спільний інтерес творити добро, йти за Спасителем, ставати трошки кращими кожного дня все це викликає дійсно неймовірне та рідкісне відчуття того, що ти ніколи не самотній. І, звичайно, бути мормоном—значить, що я маю можливості дійсно відчувати любов Спасителя, вірити в Нього та Його спокуту і щоденно працювати над досягненням призначеної Богом мети мого життя. Показати більше

  • Багато людей, з якими я познайомився, займаючись альпінізмом, кажуть, що для них гори і є їхньою релігією. Вони кажуть, що вони проти “організованих релігій” і часто вважають, що ті дуже обмежують. Я також почуваю себе ближче до Бога у горах, але мене часто запитують: “Що поганого в тому, щоб робити те, що приносить радість?” “Навіщо треба мати так багато правил?” “Як ти можеш бути щасливим з усіма цими обмеженнями?” То були важкі запитання для мене. Я вірю у те, що ми повинні бути щасливі. Однак нещодавно я зрозумів, що я живу за цими принципами. Я роблю те, що робить мене щасливим. Я люблю цю євангелію! Вона наповнює моє життя радістю, дає сили і піднімає, коли я падаю. Я обрав такий стиль життя, який робить мене щасливим. Бог знає нашу природу, і Він знає, що принесе нам найбільше щастя. Ми можемо все життя витратити на те, щоб самостійно шукати щастя, або ми можемо обрати коротку дорогу, яка веде прямо до справжнього щастя, наслідуючи вчення Бога і виконуючи Його закони. Я не зустрічав жодну людину, яка була б щасливішою, тому що живе всупереч євангелії! Божі закони лише обмежують нас у тому, щоб не зашкодити собі та іншим, щоб не стати рабами згубних звичок і щоб не відволікатися від справжнього щастя, шукаючи замість нього ті місця, де ми ніколи не знайдемо справжньої і тривалої радості. Замість того, щоб запитувати: “Чи потрібно нам робити те, що робить нас щасливими?”, краще запитати: “Що таке справжнє щастя і що дійсно робить нас по-справжньому щасливими?” Мені здається, я маю відповіді на обидва запитання, і обидві є одночасно втішними і радісними! Показати більше

Без результатів