mormon.org Україна
Наші люди
Наші цінності
Наші віровчення
Відвідайте нас
.

Місіонерська робота

Місіонерська Церква

Уявіть, що ви знайшли ліки від раку. Наскільки швидко ви рознесете звістку про свій винахід? Кому ви про це скажете? Євангелія Ісуса Христа є ліками від такої кількості життєвих хвороб, що мормони з такою ж невідкладністю бажають ділитися доброю новиною про вічне життя.

Господня Церква завжди була місіонерською церквою. Ісус Христос був досконалим прикладом місіонерської роботи. Протягом Свого священнослужіння на землі Він постійно навчав євангелії, в усіх місцях і всіх без винятку людей. Ісус навчав освічених людей у храмі, а ще грішників, вірних і невіруючих. Він також покликав апостолів та інших учнів, щоб проповідувати євангелію, аби більше людей могли почути про благословення Його євангелії. Протягом життя Христа більшість часу вони проповідували своєму народові—юдеям. Після Свого воскресіння Ісус явився Своїм апостолам і послав їх проповідувати іновірцям. Він заповідав їм: “Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте!” (Марк 16:15).

Чому мормони посилають місіонерів по всьому світу?

Проведення Церквою місіонерської роботи є однією з найпомітніших особливостей Церкви. На даний момент тисячі місіонерів по всьому світу ходять пішки, їздять машинами або на велосипедах. Вони роздають примірники Книги Мормона і діляться євангелією з людьми, яких зустрічають. Чому ці люди, більшості з яких ще немає 25 років, добровільно залишають свої домівки і за власний кошт присвячують частину свого життя проповідуванню євангелії Ісуса Христа?

Господь сказав: “…проголо[шуй] Мою євангелію з краю до краю і від міста до міста, … принось свідчення в кожному місці, кожному народові” (Учення і Завіти 66:5, 7). Ми приймаємо цю заповідь усім серцем і шукаємо нагоди, якщо можливо, з кожною людиною ділитися благословеннями, які отримали завдяки життю за євангелією. Ісус казав: “Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже” (Іван 3:5). Знаючи, що певні обряди, такі як хрищення, необхідні для того, щоб ми могли повернутися жити з нашим Небесним Батьком, ми відчуваємо нагальну потребу ділитися цим благословенням, якщо можливо, з кожною людиною. Ми, як Церква, перш за все зацікавлені в тому, щоб якомога більше дітей людських були спасенні і піднесені. Працюючи над власним спасінням, ми хочемо допомогти оточуючим робити те ж саме. Оскільки всі ми є синами і доньками нашого Небесного Батька, то чим більше з нас дізнається про Його заповіді й буде дотримуватися їх та отримає вічне життя, тим щасливіше всі ми будемо.

Що роблять місіонери

Вік більшості місіонерів Церкви—близько 20 років, хоча багато членів Церкви після виходу на пенсію також виявляють бажання добровільно служити. Всі майбутні місіонери подають заяви до Головного управління Церкви і отримують покликання до певної місії, яка може бути в будь-якому куточку світу. Вони проводять кілька тижнів у центрі підготовки [місіонерів], де деякі з них вивчають нову мову і всі вони старанно навчаються і тренуються проповідувати євангелію. Потім вони відправляються до місця свого призначення і розпочинають служіння. Життя місіонерів цілком присвячене проповідуванню євангелії Ісуса Христа. Вони самостійно оплачують свою місію і на два роки відкладають навчання, побачення та роботу для того, щоб повністю зосередитися на виконанні Господньої роботи.

Зазвичай, ранок для місіонера проходить за такою схемою: підйом о 6:30, вивчення Писань і пошук нових людей для навчання євангелії. Вдень вони можуть спілкуватися з зустрічними людьми на євангельські теми і добровільно служити громаді. Ввечері, якщо все складається успішно, вони навчають євангелії зацікавлених осіб і допомагають їм дізнаватися про Божі заповіді й дотримуватися їх або ж відвідують службу хрищення людини, яка вирішила приєднатися до Церкви. Вони повертаються додому близько 21:30 і падають в ліжко, зазвичай, виснажені і щасливі.

Кожен член Церкви—місіонер

Євангелією діляться не лише місіонери повного дня. Завдяки нашій вірі в те, що євангелія Ісуса Христа є шляхом до істинного щастя, ми хочемо розповісти про це якомога більшій кількості наших друзів і родичів. Ми віримо, як говорив Петро в Новому Завіті, що ми повинні

Звичайно, найпереконливішим свідченням є гарне, щасливе життя людини, яка живе за вченнями Христа, але ми також віримо, що коли ми ділимося нашим особистим досвідом з іншими, це прекрасний спосіб запросити їх краще пізнати Ісуса Христа.

Все ж ділитися євангелією не завжди легко. Багато з нас бояться образити друзів, що ми покажемося їм настирними або скажемо щось таке, що можна неправильно зрозуміти. Ми набираємося сміливості і щиро намагаємося знайти спосіб поговорити про те, як багато для нас значить євангелія, поважаючи при цьому вірування і вибір інших людей. Ми безмежно щасливі, коли друзі діляться з нами радістю від життя за євангелією. Це буде можливим, якщо вони будуть відвідувати церковні збори і заходи протягом тижня, а також зустрічатися з місіонерами, щоб обговорювати те, як євангелія може благословити їхнє життя. Якщо ви хочете принести радість мормону, запитайте, чи можете ви піти до їхньої Церкви. Однак ми любимо наших друзів незалежно від того, приймають вони вчення нашої Церкви, чи ні.

Ми навчаємо про Ісуса Христа

Місіонери діляться одним єдиним посланням—євангелією нашого Спасителя Ісуса Христа. Як і Нефій, “ми говоримо про Христа, ми втішаємося у Христі, ми проповідуємо Христа, ми пророкуємо про Христа, і ми записуємо наші пророцтва, щоб наші діти могли знати, до якого джерела їм звертатися за прощенням їхніх гріхів” (2 Нефій 25:26). Можливо, здається дивним так зосереджувати своє життя на Ісусі Христі, але мудрість євангелії застосовується до всього, починаючи з мети життя, і до того, як ми ставимося до нашої роботи; як ми ставимося до інших людей; навіть як ми піклуємося про наші тіла. Вчення Ісуса Христа більш спроможні принести тривале щастя, ніж увесь успіх і задоволення, які може запропонувати нам світ. Кожне послання, яким діляться мормонські місіонери, пов’язане зі [Спасителем] і тим, як Його Спокута та обряди дозволяють нам знову жити з Небесним Батьком і нашими сім’ями на небесах.

Місіонери в усьому світі

На даний момент 52 000 місіонерів служать у 350 місіях по всьому світу. Вони проповідують у кожній країні, де це дозволяє уряд і політична ситуація. Багато місіонерів починають настільки любити місце свого служіння, що їм важче повертатися додому після закінчення місії, ніж коли вони залишали свої домівки. Вони повертаються додому обізнаними посланцями народів і культур, в яких вони служили.